tirsdag, april 17, 2007

Marocco [ellevte brev]

Hei alle sammen

Jeg sitter på en internettcafe i Fez i Marocco, med utgangspunkt i et arabisk tastatur og dermed en annen plassering av bokstavene. Så dette blir et uhyre lite reisebrev. Mer kommer siden

Vi ankom byen Melilla på afrikakysten tidlig påskemorgen etter18 fine timer på havet.

Vi (Ada og John Tore) spaserte over grensen til Marocco og tok taxi til byen Nador og buss videre til den meget gamle byen Fez. Her er vi nå og dette er en herlig by og veldig hyggelige folk. Vi har vandret i den gamle byen (mye er fra 1200 tallet). veldig eksotisk og artig opplevelse. Dette ville du ha elsket, Kari … (jeg finner ikke utopstegnet). Her er mange og fargerike markeder.

Vi har lært om teppeveving og kulturen rundt dette håndverket. Vi har vært i den jødiske delen; jødene flyktet fra Spania på 1500 tallet. Her er mye å lære.

På den 6 timers lange bussturen fra Nador til Fez var det politikontroll hver halve time og noen ganger oftere. Bagasje og unge mannlige maroccanere ble sjekket: Og det ble etterhvert mye følelser mellom politi og sjåfør.

Andreas har vært rundt på egen hånd Marocco. Han skulle egentlig til Cascablancha, men ombestemte seg pga bombene. Vi vet at han nå er kommet tilbake til Melilla.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hallo seilere.
Vi følger fortsatt med og leser om spennende turer i varmere strøk mens vi ser ut på hvite marker og ganske mye vinter enda.
I går fikk vi igjen mere snø, det snedde så en skulle tro det var midt-vinters. Og hver gang sola kommer fram tror vi at nå kommer våren. Godt så lenge vi har håpet i behold.
Antar dere nå er på tur videre,vi følger med så godt vi kan.
Ha det fint alle ombord.
Beste hilsen Jorunn og Jørgen

9:01 a.m.  
Anonymous Anonym said...

det er ikke bare i NOrd-Norge det snør. Påskeliljene i hagen bøyer nakken i all snøen. Men vi håper på varmere dager. Forrige helg var jeg i Oslo og der traff jeg Ingjerd som solte med solen. Ønsker dere alt godt på turen hjemover. Kari

11:36 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home